Palmbomen

tropische sferen!

De Palmboom is er in veel verschillende soorten en maten. In elk van zijn soort creëert hij dan ook direct een tropische sfeer. Het gevoel van reizen, de zon en de zomer.

De palm heeft, in tegenstelling tot vele andere boomsoorten, geen stam. De stam is een stengel, deze wordt gevormd door opeengestapelde bladvoeten. Door deze structuur ontbreekt de bast van de boom, hierdoor groeit de palm niet veel in de breedte en vertakt deze niet. De bladeren van de palm zijn vaak flink van omvang en blijven het gehele jaar door groen.

VERZORGING

Aangezien Nederland geen subtropisch klimaat heeft, is het belangrijk dat de palm goed wordt verzorgd. Met een goede verzorging is de palm ook in Nederland prima te onderhouden. De ondergrond moet goed gedraineerd zijn, de palm moet beschikken over enige beschutting en mag niet in het grondwater worden geplaatst. De ondergrond van de palmbomen dient bemest te worden, maximaal twee keer per jaar.

Sommige palmsoorten kunnen behoorlijk wat kou verdragen, maar tijdens strenge winters adviseren we om deze goed in te pakken of te laten overwinteren op onze vorstvrije locatie in Best.

Heeft u liever geen omkijken naar uw bomen? Kies dan voor ons huur- of leaseconcept en wij ontfermen ons over de verzorging van de bomen.

 

 

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag vrijblijvend een offerte aan