1. Home
  2. Concepten
  3. Publieke ruimte

Binnensteden

GROENE AANKLEDING VOOR DE PUBLIEKE RUIMTE

Het oppervlakte groen in de binnenstad wordt steeds schaarser, onwijs zonde. Groen is juist wat de stad tot leven brengt, letterlijk en figuurlijk. Denk bijvoorbeeld eens aan de verkoeling in de zomer en alle extra zuurstof dat groen met zich meebrengt. Dat soms tot wel 70% van binnensteden bestaat uit beton en bakstenen, is een zorgwekkende ontwikkeling. Vergroening van de binnenstad heeft verschillende voordelen:

  • Het helpt tegen de opwarming;
  • Verbeterde gezondheid onder bewoners;
  • Meer biodiversiteit;
  • Het straatbeeld wordt verbeterd.

Bij Palms and More zijn we van mening dat binnensteden weer openbare plekken moeten worden waar mensen graag komen om te ontspannen. De binnenstad voorzien van groen helpt daarbij, wij kunnen dat groen (tijdelijk) leveren.

Groen kan ingezet worden als multifunctionele oplossing, het vermindert stress en is goed voor het milieu. Bewoners en bezoekers van de binnenstad worden er vrolijker van, het doet iets met uw mentale gesteldheid.

Steeds meer partijen zoals gemeentes, woningcorporaties en projectontwikkelaars beginnen in te zien hoe belangrijk groen in stedelijke gebieden is. Door het leasecontract van Palms and More, krijgt u de mogelijkheid om de binnenstad te voorzien variërend groen. Om de zoveel tijd, dit is nader te bepalen, vervangen wij het groen in de stad. Zo blijft het gebied vernieuwend en groen.
Omdat een binnenstad vergroenen niet binnen enkele weken is geregeld, focust Palms and More zich op mobiel groen. Vergunningen worden gemakkelijker verstrekt, de kosten zijn lager en mobiel groen is geschikt voor ons leaseconcept. Het gehele jaar door verschillende bomen en planten, voor één vaste prijs.

Winkelcentra

VAN WINKELCENTRA WEER FIJNE PLEKKEN MAKEN

Ook in winkelcentra kan groen een positieve invloed hebben. Het maakt het gezelliger, levendiger en het zorgt voor een goede stemming. Deze goede stemming vertaalt zich in het koopgedrag van bezoekers, iemand die zich goed voelt, koopt meer. Winkelcentra zijn meer dan eens saaie, grauwe plekken waar de beleving pas start wanneer de bezoeker een winkel betreedt.

Door Palms and More in te schakelen om een winkelcentrum te vergroenen, start de beleving voor de bezoeker al vanaf het moment dat zij het winkelcentrum betreden.

Enkele voordelen van groen in winkelcentra:

  • Het zorgt voor een goede stemming onder bezoekers;
  • Het geeft een mooie en luxe uitstraling.

Winkelcentra moeten plekken zijn waar men graag naartoe gaat, niet een plek waar je ‘even snel’ naartoe moet. Dat is nu vaak wel het geval, met onze groene oplossing kan dit worden veranderd.

Steeds meer partijen zoals gemeentes, woningcorporaties en projectontwikkelaars beginnen in te zien hoe belangrijk groen in winkelcentra is. Door het leasecontract van Palms and More, krijgt u de mogelijkheid om winkelcentra te voorzien variërend groen. Om de zoveel tijd, dit is nader te bepalen, vervangen wij het groen in het winkelcentrum.

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag vrijblijvend een offerte aan