Olijfbomen

WARME MEDITTERANE SFEREN

Olijfbomen (Olea Europaea) zijn wereldwijd bekend en worden enorm gewaardeerd vanwege hun vruchten en alles wat daarmee gemaakt wordt. Daarnaast zijn ze een genot voor het oog vanwege hun vaak oude, robuuste stam.

VERZORGING

De olijfboom dient op een zonnige plek geplaatst te worden, want hij is gek op zonlicht. Sterker nog, hij heeft veel zonlicht nodig!

De olijfboom heeft regelmatig water nodig, dit omdat hij door de zonnige standplaats veel water verdampt. In de zomer kan dit soms wel 2 à 3 keer per week zijn. Zorg er wel voor dat wanneer je de olijfboom in een pot plaatst dat de wortels niet in een laag water komen staan. Hierdoor kunnen ze gaan rotten en dan zal de boom het niet lang overleven.

Olijfbomen kunnen qua temperatuur veel hebben, maar bij strenge winters adviseren wij om de boom in te pakken of te laten overwinteren op onze vorstvrije locatie. Dit zal de kwaliteit van de boom ten goede komen en het risico op overlijden van de boom aanzienlijk verkleinen.

Heeft u liever geen omkijken naar uw bomen? Kies dan voor ons huur- of leaseconcept en wij ontfermen ons over de verzorging van de bomen.

 

Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen

Vraag vrijblijvend een offerte aan